La carxofa, producte estrella


La carxofa, producte estrella

Tots sabem que la carxofa és un dels plats més exitosos de l’hivern i part de la primavera. I és que és molt sa i en ser un producte de temporada molt marcada fa que als que ens agrada esperem amb candeletes la seva arribada. Per aquest i per mil motius més avui, a Cal Pupinet, hem triat parlar de la nostra hortalissa preferida i que no falta mai a la nostra carta.

COM MENJAR-LES

Crues
En tempura
En conserva
Bullides
Amanides
Saltades
En crema
En un remenat amb ous o en truita
Fregides
En arròs…

Segur que ens oblidem d’altres maneres que teniu per preparar-les a casa. Però aquí, al restaurant com més ens les demanen els clients des de fa anys i panys, son cuites a la brasa!
Ostres tu, que en son de bones! I amb aquell aroma a fumat que tan recorda a les barbacoes de l’estiu que ja s’acosta…
Agafar aquella carxofa amb els dits i despullar-la fulla a fulla mentre degustem el seu cor amb el seu punt de sal però a l’hora dolç… jo crec que poques verdures més ens donen aquest plaer.

D’ON SURT LA CARXOFA, I PERQUÈ LA DEL PRAT ÉS TAN ACONSELLADA?

La carxofa és ni mes ni menys que la flor de la carxofera, una planta amb unes fulles allargades verdes punxenques i tons blanquinosos que va florint durant tot l’hivern i part de la primavera, de fet és quan comença a fer més bon temps i a allargar-se el dia que es troben en el seu millor moment, cap allà als mesos de febrer, març i abril. Així que, si voleu carxofes, ara n’és el moment!

La planta de la carxofa

És ben reconeguda la carxofa del Prat per la seva gran qualitat, pel tipus de sòl i pel clima mediterrani, a més podem dir que ja fa més de 100 anys que es cultiva amb aquesta marca. També, però una mica més lluny, té molta anomenada la carxofa del Delta de l’Ebre, i és que, el fet, es que aquesta hortalissa és una gran enamorada dels deltes dels rius.

Sorprenent oi? Doncs si, a la carxofa es veu que li agrada l’aigua.

…d’aqui poc, tindreu més notícies sobre els nostres plats cuinats amb carxofa, no manca gaire per retre homenatge a aquest fruit amb unes jornades que us faran salivar de bon grat. Us esperem a tots durant el mes d’abril, on cada setmana farem receptes amb ella com a protagonista…